Boot huren aan de kaag


Kies voor de bootverhuur van Jachthaven ’t Fissertje voor een onvergetelijke ervaring op de Kagerplassen.

Een onbezorgde tijd op het water van de Kagerplassen begint bij de bootverhuur van Jachthaven ‘t Fissertje. Onze diverse vloot herbergt enkel boten van de hoogste kwaliteit, waarmee je een fenomenale tijd zult beleven.

Binnen de vloot van de jachthaven vind je de luxe Van Wijk 550 en 621 sloepen, de fantastische Randmeer zeilboot, de kindvriendelijke Whaly motorboot en is er de mogelijkheid om een sportieve SUP-board te huren. Voor uitgebreide informatie over deze boten, ga je hieronder naar de desbetreffende verhuurpagina.

Zorgeloos vaarplezier


Onze bootverhuur garandeert zorgeloos vaarplezier, waarbij je niet opeens voor onverwachte kosten komt te staan. De kosten voor brandstof, schoonmaak en een vaarkaart zijn al bij de prijs inbegrepen. Daarmee wordt de ideale sfeer gecreëerd om optimaal te genieten van de heerlijke omgeving. De bootverhuur in combinatie met de fijne jachthaven leent zich perfect voor een verjaardag, bedrijfsuitje of ander soort uitje met familie, vrienden, kennissen of je geliefde. Samen zorgen wij voor een fantastische ervaring!

Geen vaarbewijs noodzakelijk

De boten zijn 100% vaarbewijsvrij en inclusief duidelijke vaarinstructies

Veilig huren

Vertrouwde HISWA verhuurvoorwaarden afgestemd met ANWB & Consumentenbond

Geen verborgen kosten

Eenvoudige tourboot tot een luxe zeilboot of sloep huren - voor elk wat wils

Zoek en boek je boot


Direct kijken of een sloep, zeilboot of SUP-board beschikbaar is op de dag(en) dat jij wilt varen op de Kaag? Gebruik dan onze handige zoek & boek functie!

De Kagerplassen is het oudste watersportgebied van Nederland


De ‘Kaag’ is de bakermat van de Nederlandse watersport en behoort tot de populairste watersportlocaties van het land.

Dat laatste zal voor iedereen die er wel eens geweest is, niet als verrassing komen. Het fenomenale natuurgebied dat zich uitstrekt van het Haarlemmermeer tot Leiden biedt eindeloos veel mogelijkheden. Van dobberen op het water tot sportief zeilen of suppen en van boottochtjes over de Leede tot tochten richting Leiden, het Braasemermeer of de Westeinderplassen.

Het schilderijwaardige Kaageiland is de thuisbasis van de jachthaven en is samen het dorp Buitenkaag een van de meest bijzondere vaarlocaties. In de zomerse maanden is het een waar walhalla voor watersporters en geniet het enige drukte. Vaak gaat drukte ten koste van rust, maar het uitgestrekte landschap van de omgeving en de letterlijke zee van ruimte zorgen ervoor dat er geen tikkeltje rust verloren gaat door de bezoekers. De rest van de bezoekers komen immers ook om te genieten van de uitzonderlijke rust.

De meer dan tien plassen van de Kaag laten je geen moment in de steek, vaar vanuit deze plassen naar het grote Braassemermeer en de prachtige Westeinderplassen. Tochtjes naar deze locaties voeren je langs het luxueuze Warmond en het pittoreske dorpje Oude Wetering. Warmond herbergt enkele unieke en adembenemende bezienswaardigheden zoals Bos van Krantz, Kasteel Huys te Warmont en de bekende Theekoepel in Park Groot Leerust. Oude Wetering is een fascinerend klein dorpje waar je vanaf het Braassemermeer zo doorheen vaart en waar je niets anders kan dan je ogen uitkijken.

Vanaf Jachthaven ’t Fissertje vaar je binnen een uur naar Leiden toe en deze stad herbergt meerdere redenen die het een fantastische dagje uit maken per boot. Zo heeft Leiden maar liefst 28 kilometer aan vaarwater waarbij je in het centrum tal van bijzondere plekjes hebt om aan te leggen. Zo kan je midden in het centrum aanleggen bij een flink aantal horecagelegenheden met heerlijke terrassen in de zon en mocht je even pauze willen nemen van het varen, kan je bij verscheidene musea aanleggen om even de benen te strekken.


Wanneer je een boot huurt bij ’t Fissertje krijg je gratis een kaart van de omgeving, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen invulling te geven aan je vaarroute. Er is oneindig veel te zien en te beleven in de regio, dus neem goed de tijd om ervan te genieten en schroom niet om de boot voor langer dan een dag te huren.

Reserveer je boot