Sloep, zeilboot of motorbootje huren zonder vaarbewijs


Alle boten die wij in de verhuur hebben mag je varen zonder vaarbewijs!

Zonder vaarbewijs mag mag je namelijk een boot tot 15 meter besturen die niet sneller dan 20 km per uur kan varen. Dit betekent dat voor alle aangeboden verhuur zeil- en motorboten geen vaarbewijs noodzakelijk is. Dit betekent dat iedereen bij ons een sloep, zeilboot of motorbootje kan huren om te varen op De Kaag en de Kagerplassen!

Heb je nog geen ervaring op het water? Geen probleem! Wij zullen je vriendelijk ontvangen en nemen ruim de tijd om instructies te geven. Dus als je geen vaarervaring hebt dan geeft dit niks. Geef dit wel aan wanneer je bij ons een sloep of zeilboot gaat huren, want dan maken wij extra tijd voor je vrij.

Boot huren met kapitein


Onze verhuurboten zijn zeer gebruiksvriendelijk in gebruik en eenvoudig te bedienen. Ook is het mogelijk om met een kapitein aan boord te varen. Heb je dan de slag te pakken dan kun je vervolgens zelf verder varen, in een uurtje vaar je al naar Leiden! Mocht het onverhoopt toch mis gaan dan is hulp altijd in de buurt en zullen we je snel weer op weg helpen.

Zeilboot huren zonder zeildiploma's


Voor het huren van een zeilboot zijn zeildiploma's niet verplicht, wel dient er een ervaren zeiler aanwezig te zijn. We hebben liever zeilers met veel ervaring in een Randmeer zeilboot, dan zeilers met veel diploma's en weinig ervaring.

Ook kan/mag de zeilboot niet als moterboot gebruikt worden. Ga je voor het eerst zeilen, dan adviseren wij om bij Zeilschool De Kaag eerst een zeilles te nemen zodat je daarna goed voorbereid een zeilboot huren kan.

Boot huren aan de Kaag